Varia uit de bierwereld

Koen Daalman - 11 November - 2025

Hoe de geschiedenis de bierstijlen heeft bepaald die we vandaag drinken

Hoe de geschiedenis de bierstijlen heeft bepaald die we vandaag drinken Bier is meer dan een dorstlesser; het is een cultureel artefact, een technologisch experiment en soms zelfs een geopolitieke handelswaar. In deze uitgebreide blogpost...

Koen Daalman - 04 November - 2025

Waarom Belgisch Trappistenbier Wordt Aangemerkt Als Een Van De Beste Bieren Ter Wereld

Waarom Belgisch Trappistenbier Wordt Aangemerkt Als Een Van De Beste Bieren Ter Wereld In deze lange duik nemen we je mee naar de wereld van Trappistenbier, met speciale aandacht voor de beroemde abdij van...

Koen Daalman - 28 October - 2025

Waarom Duits bier zo bijzonder is

Waarom Duits bier zo bijzonder is In deze verhalende gids neem ik je mee achter de schermen van iets waar ik zelf van houd: Duits bier. Deze tekst is gebaseerd op een reportage van DW Food, en ik gebruik inzichten...

Koen Daalman - 21 July - 2025

Vijf tips voor succesvolle fermentatie van ambachtelijk bier

Vijf tips voor succesvolle fermentatie van ambachtelijk bierIn deze blog delen we vijf essentiële tips voor het fermenteren van ambachtelijk bier, gebaseerd op onze ervaringen en inzichten van experts. Van het kiezen van de juiste...

Koen Daalman - 14 July - 2025

Vijf tips voor het koken bij het thuisbrouwen (van een pro!)

Vijf tips voor het koken bij het thuisbrouwen (van een pro!) Welkom bij onze tweede aflevering van de serie over thuisbrouwen, waar we samen met Andy Parker van Elusive Brew de kunst van het koken van...

Koen Daalman - 07 July - 2025

Vijf tips voor het mashing van thuisbrouwers

Vijf tips voor het mashing van thuisbrouwersWelkom bij onze serie over thuisbrouwen! Vandaag duiken we in het cruciale proces van het mashing, waar de magie van het bier begint. Samen met expert Andy Parker delen...