Varia uit de bierwereld
Hoe de geschiedenis de bierstijlen heeft bepaald die we vandaag drinken
Hoe de geschiedenis de bierstijlen heeft bepaald die we vandaag drinken Bier is meer dan een dorstlesser; het is een cultureel artefact, een technologisch experiment en soms zelfs een geopolitieke handelswaar. In deze uitgebreide blogpost...
Waarom Belgisch Trappistenbier Wordt Aangemerkt Als Een Van De Beste Bieren Ter Wereld
Waarom Belgisch Trappistenbier Wordt Aangemerkt Als Een Van De Beste Bieren Ter Wereld In deze lange duik nemen we je mee naar de wereld van Trappistenbier, met speciale aandacht voor de beroemde abdij van...
Waarom Duits bier zo bijzonder is
Waarom Duits bier zo bijzonder is In deze verhalende gids neem ik je mee achter de schermen van iets waar ik zelf van houd: Duits bier. Deze tekst is gebaseerd op een reportage van DW Food, en ik gebruik inzichten...
Vijf tips voor succesvolle fermentatie van ambachtelijk bier
Vijf tips voor succesvolle fermentatie van ambachtelijk bierIn deze blog delen we vijf essentiële tips voor het fermenteren van ambachtelijk bier, gebaseerd op onze ervaringen en inzichten van experts. Van het kiezen van de juiste...
Vijf tips voor het koken bij het thuisbrouwen (van een pro!)
Vijf tips voor het koken bij het thuisbrouwen (van een pro!) Welkom bij onze tweede aflevering van de serie over thuisbrouwen, waar we samen met Andy Parker van Elusive Brew de kunst van het koken van...
Vijf tips voor het mashing van thuisbrouwers
Vijf tips voor het mashing van thuisbrouwersWelkom bij onze serie over thuisbrouwen! Vandaag duiken we in het cruciale proces van het mashing, waar de magie van het bier begint. Samen met expert Andy Parker delen...