Klimaatverbintenis

We laten alles netjes achter... 

Leveringen via e-commerce hebben een ecologische voetafdruk. Daarom steunen we geavanceerde bedrijven die koolstof uit de lucht halen.

Samen hebben de deelnemende bedrijven...

  • Duizenden tonnen CO2 uit de atmosfeer gehaald
  • Gezorgd voor Koolstofneutrale verzending voor meer dan tien miljoen bestellingen.

Zo werkt het: Voor elke bestelling die we ontvangen, wordt een formule gebruikt om de geschatte uitstoot van de verzending te berekenen. Op basis van deze schattingen gaat een deel van onze inkomsten naar CO2-verwijderingsbedrijven die zijn doorgelicht door wetenschappers van Carbon Direct. Die bedrijven gebruiken dat geld om de hoeveelheid koolstof te verwijderen die onze zendingen hebben veroorzaakt. Alle extra fondsen gaan naar de verdere ontwikkeling van koolstofverwijderingstechnologieën.

Laten we eens kennismaken met een paar van de bedrijven die onze verzend-emissies verwijderen.

Heirloom

De technologie van Heirloom voor directe luchtafvang verbetert het mineralisatieproces van koolstof. De technologie van Heirloom versnelt de snelheid waarmee natuurlijk voorkomende mineralen CO₂ vastleggen in plaats van energie-intensieve ventilatoren te gebruiken om lucht aan te zuigen.

Video preview unavailable in editor.
 

Remora

Remora vangt CO₂ op uit de uitlaatpijpen van vrachtwagens tijdens het rijden, waarbij de CO₂ bestemd is voor opslag op lange termijn.

Video preview unavailable in editor.
 

Charm

Charm vangt CO₂ op met behulp van plantenafval, zet het om in een stabiele, koolstofrijke vloeistof en slaat het veilig diep onder de grond op, buiten bereik van bosbranden en bodemerosie.

Video preview unavailable in editor.