Varia uit de bierwereld

Koen Daalman - 21 July - 2025

Vijf tips voor succesvolle fermentatie van ambachtelijk bier

Vijf tips voor succesvolle fermentatie van ambachtelijk bierIn deze blog delen we vijf essentiële tips voor het fermenteren van ambachtelijk bier, gebaseerd op onze ervaringen en inzichten van experts. Van het kiezen van de juiste...

Koen Daalman - 14 July - 2025

Vijf tips voor het koken bij het thuisbrouwen (van een pro!)

Vijf tips voor het koken bij het thuisbrouwen (van een pro!) Welkom bij onze tweede aflevering van de serie over thuisbrouwen, waar we samen met Andy Parker van Elusive Brew de kunst van het koken van...

Koen Daalman - 07 July - 2025

Vijf tips voor het mashing van thuisbrouwers

Vijf tips voor het mashing van thuisbrouwersWelkom bij onze serie over thuisbrouwen! Vandaag duiken we in het cruciale proces van het mashing, waar de magie van het bier begint. Samen met expert Andy Parker delen...

Koen Daalman - 30 June - 2025

Waar komen de smaken in bier vandaan?

Waar komen de smaken in bier vandaan?Als je ooit een biertje hebt geproefd, heb je je waarschijnlijk afgevraagd waar die unieke smaken vandaan komen. In deze blog duiken we in de vier belangrijkste ingrediënten van...

Koen Daalman - 23 June - 2025

Is Bier Beter Dan Wijn Bij Eten?

Is Bier Beter Dan Wijn Bij Eten?In dit artikel duiken we in de wereld van bier en voedselcombinaties, geleid door chef-kok Adam Dulye van de Brewers Association. We ontdekken waarom bier vaak wordt uitgesloten van...

Koen Daalman - 16 June - 2025

De Geschiedenis en De Smaak van Hefeweizen

De Geschiedenis en De Smaak van HefeweizenWelkom bij onze diepgaande verkenning van de Hefeweizen, een bierstijl die vaak over het hoofd wordt gezien, maar een rijke geschiedenis en unieke smaken biedt. Dit artikel duikt in...